De Belgian Knockout is een internationaal golftoernooi dat deel uitmaakt van de European Tour (het belangrijkste toernooicircuit voor professionele golfers). Dit toernooi heeft een zeer rijke geschiedenis en kende zijn eerst editie in 1910 onder de naam de Belgian Open.

In 2018 nam PietersProductions, een evenementenbureau mede opgericht door Thomas Pieters, de organisatie van de Belgian Open op zich. Na een afwezigheid van 18 jaar brachten zij hiermee de Belgian Open terug op de kalender van de European Tour. Het toernooi werd geherintroduceerd onder de naam Belgian Knockout, omwille van zijn nieuwe uitdagende spelformule.


____
In samenwerking met PietersProductions werd het concept rond de aankondiging van het toernooi gecreëerd. De aankondigingsvideo moest net zoals het event, een frisse wind blazen in de golfwereld. De inspiratie werd gehaald bij de video’s van Nike, waarbij krachtige beelden worden gebruikt om het atletisch karakter van de sporters in beeld te brengen.
De video is een onderdeel van de sociale media campagne die rond de aankondiging gebeurde.

Mijn verantwoordelijk in dit project begon bij het overbrengen van de boodschap in een script. Van daaruit ben ik op zoek gegaan naar passende locaties om de verschillende scènes te filmen. Tijdens de opnames werkte ik mee als regieassistent en zorgde ik voor de nodige props. Nadien had ik de verantwoordelijkheid om de film te editen en om samen met de sound designer de muziek met geluidselementen onder het geheel te plaatsen. 

You may also like

Back to Top